Plan Schaakkaravaan MEC

Het MEC-bestuur heeft voor de komende drie jaar een plan opgesteld om een groot aantal basisscholen te gaan bezoeken. Centrale doelstellingen zijn om jonge kinderen het schaakspel te leren en waar mogelijk leden te werven voor de clubs en de KNSB.

In het oorspronkelijke plan waren we van plan - in een "karavaan" - langs diverse scholen in vijf grote steden te gaan. Het nu vastgestelde plan gaat uit van een proef in Amsterdam. De plannen zijn in nauw overleg opgesteld met de KNSB en de gemeente Amsterdam, die nagaat hoe dit initiatief door de hoofdstad ondersteund kan worden. Vervolgens gaat het plan naar het ministerie VWS waar het beoordeeld wordt door de sportafdeling van staatssecretaris Jet Bussemaker. Het plan geldt voor 3 jaar en krijgt een jaarlijkse subsidie van €50.000 en een evaluatie na twee jaar om te bezien of het project na die drie jaar voortgezet kan worden en dan ook in andere plaatsen.

Het enthousiasme is overal bijzonder groot. Eén van de initiatiefnemers is Hans Böhm, die als ambassadeur van het project gaat optreden. De dagelijkse leiding is in handen van manager Eddy Sibbing. Het is de bedoeling dat de schaakkaravaan in de eerste week van februari - direct na het Corustoernooi - van start gaat.

Jan Nagel in de MEC-nieuwsbrief van oktober 2008 (nummer 71)Je bent nooit te jong om te schaken - foto: Max Euwe Stichting

Brief naar scholen

Uitgebreide informatie over het schoolschaakpan


Jong talent adopteren

nadere inlichtingen:
Max Euwe Centrum,
t 020-6257017
e euwemec@xs4all.nl