Böhmblog

In het kader van de Schaakkaravaan van het Max Euwe Centrum schrijft Hans Böhm, de ambassadeur van het project, regelmatig een artikel op de speciale Karavaanblog: http://schaakkaravaan.blogspot.com/


Met de groeten van Hans, aflevering 1

Wat was dat een goed begin van De Schaakkaravaan! Ik kwam de hoek om lopen en daar stond een prachtige schaakbakfiets, in zwart/wit en helemaal opgevuld met schaakstukken en ballonnen.

Toen moest ik het plein oprijden van de Boekmanschool (dat was niet makkelijk want er zit geen rem op een bakfiets) en daar stonden allemaal vrolijke kinderen met een papieren paard op het hoofd. En ze konden al schaken want ze kenden alle stukken.

Met de wethouder van Sport van Amsterdam, Carolien Gehrels, zijn we naar het schaakleslokaal gegaan. Dat was mooi aangekleed en de kinderen kregen nog snel een lesje en toen leerden ze stukken slaan met snoepjes. Dat is lekker slaan!

Er waren wel zeven fotografen aanwezig en die wilden alle kinderen op de foto hebben. Het is jammer dat we niet bij iedere schaakschool zo'n feestelijk begin kunnen hebben. Maar alle kinderen die meedoen met De Karavaan zie ik later dit jaar nog wel. Want met de schaaksport kun je vele leuke dingen doen.

Als je wilt reageren, stuur me dan een mailtje, ik antwoord iedereen. Tot ziens.

Heb je een vraag voor mij of over de Schaakkaravaan? Stuur een mail naar euwemec@xs4all.nl

Hans Böhm, ambassadeur van de Schaakkaravaan

nadere inlichtingen:

Max Euwe Centrum,
t 020-6257017
e euwemec@xs4all.nl