2e Schaakhappening een groot succes

Woensdag 18 november was de tweede Schaakhappening in het kader van de Schaakkaravaan van het Max Euwecentrum. Meer dan 50 kinderen van 8 verschillende scholen kwamen op het evenement af en kregen daar geen spijt van!


Volle zaal aan het eind


Schaakestafette

De kinderen wisselden om de 25 minuten van activiteit. Van de schaakestafette (zo snel mogelijk grote schaakstukken op een schaakbord - aan de andere kant van de gymzaal - plaatsen) naar schaakstukken opzetten (wie zet alle stukken het snelste op het bord). Vervolgens naar de filmhoek (met een leuke schaakcompilatie) en de tekenhoek om fraaie schaaktekeningen te maken. Tenslotte naar de spelletjeshoek en de computerhoek op de eerste etage. Tussendoor konden de kinderen snelschaken tegen ambassadeur hans Böhm en uiteraard was er een drankje en een snoepje voor de kinderen.

De twee uur vlogen om en de meeste kinderen waren een ietwat teleurgesteld dat het al afgelopen was! Na een korte prijsuitreiking gingen alle kinderen met een fraai T-shirt en wat schaakpresentjes naar huis. De tweede Schaakhappening was een groot succes, zoals ook enkele ouders ons lieten weten:


Beste organisatie van de Schaakkaravaan,

Dank voor de leuke schaakhappening gisteren op de Boekmanschool! Mijn zoon Kiyan Feiz is vandaag vol trots in zijn schaak t-shirt naar school gegaan. Mooi om te zien hoe kinderen al op deze leeftijd enthousiaste schakers worden/zijn!

Met vriendelijke groet, Anneko Feiz


Hulde voor jullie organisatie !

Namens mijn zoons en mij wil ik jullie heel erg bedanken voor de afgelopen middag. De jongens hebben genoten en willen de volgende keer weer.
Ik heb ook genoten want ik kon de Faas en Kick met een goed gevoel even achterlaten. Hulde voor jullie organisatie !

Groet, Astrid Bonder. moeder van Faas en Kick Lemmens (Laterna Magica IJburg)

Impressies

Bekijk meer foto's van de Tweede SchaakhappeningVideo-impressie van de Schaakhappening op YouTube


nadere inlichtingen:

Max Euwe Centrum,
t 020-6257017
e euwemec@xs4all.nl