Eerste Schaakhappening

Woensdag 3 juni was de eerste "Schaakhappening" in het kader van de Schaakkaravaan. Bijna 40 deelnemers van de Schaakkaravaan waren naar de Boekmanschool gekomen om daar allerlei schaakactiviteiten te gaan doen. De deelnemers werden in groepjes opgedeeld die om beurten een activiteit gingen doen.

Zo was er de filmhoek, waar een mix van leuke schaakfragmenten (onder andere uit Lang leve de koningin) te zien was.

In de knutselhoek konden de kinderen schaaktekeningen inkleuren of eigen kunstwerkjes maken. De fraaiste creaties kregen aan het eind van de middag een prijsje.

Bij de spelletjeshoek kon men kiezen uit: koningswoord, dobbelschaak of weggeefschaak. Bij koningswoord moesten de kinderen met de koningen papiertjes (met op de achterkant letters) veroveren. Nadat de papiertjes veroverd waren mochten de kinderen de papiertjes omdraaien en met de letters lange of fraaie woorden maken.

In de computerhoek werd er middels de cd-rom "Leer schaken met de stappenmethode" geleerd. Tobi Kooiman, leraar van de Schaakkaravaan, liep rond om vragen van kinderen te beantwoorden.

In de sportzaal konden de kinderen zich uitleven met een schaakestafette: twee teams renden door de zaal om zo snel mogelijk de witte en zwarte schaakstukken in de beginstelling op het grote bord te zetten. Onderweg moesten ze om allerlei ballen slalommen en uiteraard mochten de ballen niet geraakt worden. Rode hoofden en hilariteit alom! Het snelste team wist in 2.47 alle stukken op te zetten.

Ook bij het spelletje schaakstukken opzetten werd de tijd gemeten. Abel Schaefers wist alle witte en zwarte stukken in 37 seconden goed op het bord te zetten.

Tenslotte speelde de ambassadeur van de Schaakkaravaan, Hans Böhm, snelschaak tegen iedereen die wilde, waarvan gretig gebruik gemaakt werd.

Aan het eind van de middag werden er enkele schaakprijsjes uitgeloofd en kregen alle kinderen een fraai T-shirt van de Schaakkaravaan. Een geslaagde happening die elk halfjaar georganiseerd gaat worden.

Impressies

Bekijk meer foto's van de Eerste Schaakhappening


nadere inlichtingen:

Max Euwe Centrum,
t 020-6257017
e euwemec@xs4all.nl