Opstapje / Stap 1

Cursus trainer Stap 1 gestart!

Een van de peilers van de Schaakkaravaan is het opleiden van nieuwe schaakleraren. De deelnemende scholen worden verzocht een leerkracht, ouder, oud-leerling of stagiaire deel te laten nemen aan de halfjaarlijkse cursus "Trainer Stap 1". Op die manier kunnen de scholen de schaaklessen zelf voortzetten en kan de karavaan naar de volgende scholen trekken. Voor zover er plek is kunnen ook andere geïnteresseerden meedoen aan de cursus.

De eerste cursus is nu al een succes, want er doen maar liefst 15 deelnemers mee! Het Max Euwe Centrum zat gisteren dan ook boordevol tijdens de eerste avond. De leergierige groep kreeg de nodige instructie en opdrachten, maar ging zelf ook aan de slag met het spelletje "Veilig inplaatsen". Leuk en leerzaam voor alle niveaus. Eind juni is deze cursus afgelopen en heeft de schaakwereld er weer een aantal deskundige schaakleraren bij.

Wilt u het spelletje zelf eens proberen? Dwayne Oomen heeft een versie voor internet geprogrammeerd: http://www.amstelschaak.nl/test/.

Eddy Sibbing


nadere inlichtingen:
Max Euwe Centrum,
t 020-6257017
e euwemec@xs4all.nl